viernes, 28 de febrero de 2014

Quins temes de l’etapa de 0-3 són els què més t’interessen a tu?

Realment m’interessen tots els temes que puguin haver, ja que estan tots connectats. Però si hagués de ser més concreta i escollir alguns, aquests serien l’adquisició progressiva d’autonomia en els nens, la coordinació entre educadores (en cas d’haver dins l’aula una parella educativa), la implicació de les famílies en l’educació dels seus fills.

Respecte a l'adquisició progressiva d'autonomia, i relacionant tot amb les pràctiques que ja vaig fer, opino que és molt gratificant veure com els nens van fent cosetes sense ajuda de l’adult, coses que les han après dels adults que l’envolten i que s’han preocupat per que les adquireixi. Però ja no únicament en accions, rutines, etc. sinó també en l’adquisició del llenguatge, en ser més autònom ja que ara ja sap expressar certes coses que, potser, abans les expressava únicament plorant.

En quant a la coordinació entre educadores, trobo que és una enfeinada ja que requereix una bona estratègia d’actuació, de presa de decisions i, sobretot, de saber treballar en equip. Opino que apart de ser una situació que requereix molt de treball, també és una boníssima oportunitat per aprendre de l’altre docent, d’adquirir aquells aspectes que més ens agraden i que ens facilitaran la tasca educativa.

La implicació de les famílies, sobretot a aquestes edats tan primerenques, és IMPRESCINDIBLE. Que els pares sàpiguen què passa dins l’aula, que hi hagi continuïtat als aprenentatges (evitant així les descoordinacions i contradiccions), que es vulguin implicar a les activitats, que accedeixin al centre cercant millores i resolució de dubtes, etc. Tot i així sé que és difícil que totes les famílies s’impliquin al mateix grau, i és per això que l’escoleta també té un gran paper d’inclusió de les famílies realitzant tallers, xerrades i, sobretot, mostrant-se obertes cap a aquestes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario