viernes, 28 de febrero de 2014

Quins temes educatius són els què més preocupen a la societat?


Els temes educatius que més preocupen poden anar variant segons el subjecte (pares, educadors, persones alienes al sistema educatiu, etc.). Es podria fer una divisió en les persones que gaudeixen de l’educació dins l’aula, i aquelles que la gaudeixen des d’una perspectiva aliena al centre.

Parc de  la Pau (Eivissa)
Imatge pròpia
Respecte a aquelles persones que estan més endinsades en els temes educatius, aquelles coses que els poden preocupar més és el comportament que està tenint el govern envers el sistema educatiu: la nova llei educativa, retallades als salaris, augment de ràtios, exigències educatives que són difícils de complir (com per exemple donar les classes en anglès), la llei de símbols, fracàs escolar... i un llarg etcètera. Totes aquestes deformacions s’estan duent a terme en contra de la voluntat dels docents, equips directius, famílies i dels mateixos estudiants. 


C/ Ignacio Wallis (Eivissa)
Imatge pròpia
En quant a les persones alienes al centre (és a dir, que no treballen dins un centre educatiu), aquestes també se n’adonen dels patiments del sistema educatiu i, sobretot, de les repercussions que tindran en els seus fills, familiars menors, etc. Moltes famílies s’han implicat a la lluita contra aquestes reformes, evitant allò més temut: el fracàs escolar i les repercussions socials que aquest genera (frustracions, exclusió social, degradació de la pròpia imatge, etc.).


No hay comentarios:

Publicar un comentario